pesach
Sederavond

Sederavond

Deze avond willen wij de ook de uittocht gedenken en het mooiste is als we Yeshua hier in mogen zien. Het wordt nog waardevoller als we met deze ontdekking Yeshua mogen verwachten!!  Wil je ook met ons aan deze tafel zitten, mail dan even naar info@succatyeshua.nl, we beginnen om 19.00 uur.

(zie voor verdere informatie onder het kopje Nieuws: Sedermaaltijd)

Pesach is het feest waarin de uittocht uit Egypte wordt herdacht. In Exodus 12 lezen we hoe God Zelf dit Pascha ('sparend voorbij gaan') instelde. Hoogtepunt van het zeven dagen durend feest is de maaltijd op de eerste avond, ter herinnering aan de maaltijd aan de vooravond van Israëls uittocht. In die nacht werden alle eerstgeborenen omgebracht, behalve daar waar het bloed van het paaslam aan de deurposten was gestreken. Het vlees van het geslachte lam moest met ongezuurd brood en bittere kruiden gegeten worden.

Pesach begint op de avond van de 14e Nisan (maart/april) met de sederavond. Op deze sederavond worden teksten gelezen, liederen gezongen en het jongste kind stelt vader vier vragen: 1. Waarom eten wij anders dan alle avonden matze?  2. Waarom zitten wij anders dan alle andere avonden niet rechtop?  3. Waarom is deze avond zo anders dan alle andere avonden?  4. Waarom eten we anders dan alle andere avonden bittere kruiden? Er worden 4 bekers wijn (of druivensap) gedronken en een maaltijd (de sedermaaltijd) genuttigd.

Event ID:3219